Descriere
Descriere
- Stiinta bazata pe nutritie
- Supliment alimentar
- Facuta cu Biocell Colagen
- Mentine articulatiile sanatoase
- Reda tineretea pielii
- 100 mg acid hialuronic per 2 capsule
Best Hyaluronic Acid cu sulfat de condroitina conține patentat Biocell Colagen (brevete SUA 6025327, 6323319, 6780841). Biocell Colagen provine din cartillajul sternului de pui și oferă greutate moleculară acidului hialuronic biodisponibil scăzut. Acesta este standardizat la 10% acid hialuronic, 20% sulfat de condroitina, iar 60% colagen de tip II.
Acidul hialuronic si colagenul sunt componente structurale vitale ale pielii care declin pe masura ce imbatranim, și sunt parțial responsabile pentru aspectul pielii, suplețea și elasticitatea acesteia. Biocell Colagen conține componente cheie care ajuta pielea sa se mentina sanatoasa si tanara.
Doctor's Best Acid Hyaluronic cu Collagen Tip II , Chondroitin Sulfat este un inovator Complex Proteic Colagenic 100% NATURAL cu rol foarte important in:
- sustinerea sanatatii aparatului locomotor:
-protejarea si regenerarea articulatiilor si a coloanei vertebrale afectate de inaintarea in varsta, accidente , suprasolicitare si afectiuni specifice.
- refacerea fluidului sinovial care asigura lubrifierea articulatiilor, mentinandu-I vascozitatea.
- cresterea mobilitatii articulare prin reducerea rigiditatii si durerii articulare
- refacerea tesuturilor conjunctive (articulatii, valve cardiace, ochi, vase de sange)
- refacerea si regenerarea celulara
- prevenirea degradarii premature a tesuturilor
- hidratarea tesuturilor
- detoxifierea organismului
- transportul substantelor nutritive in corp
Indicatii:
- Afectiuni ale aparatului locomotor: artroza generalizata , coxartroza, gonartroza, artrita, poliartrita reumatoida, hernie de disc,discopatie, lombosciatica, periartrita umarului, tendinita, bursita, entorse, luxatii, ruptura de ligament, ruptura de menisc, accidente, suprasolicitare, inaintarea in varsta.
- Afectiuni ale aparatului cardiovascular: prolapsul valvei mitrale
- Afectiunie ale ochiului: detasarea retinei.
Descriere si actiune ingrediente:
1.COLAGENUL DE TIP II
Colagenul este proteina principală în organism.Cuvantul colagen este derivat din cuvântul grecesc" Kolla ", care înseamnă" lipici ". In organism ,există mai multe tipuri diferite de colagen găsite , dar accentul principal a fost pus in special pe 3- numite pur și simplu de tip I, II și III.
Colagenul de Tip II(10% Acid Hialuronic) este o componentă majoră a cartilajului articular. Conținutul de proteină este de aproximativ 50% (mai puțin decât la tipurile I si III de colagen), totalul de mucopolizaharide aproximativ 45-50%, format din Glucozamina (minim 15%), condroitina (minim 25%) și acid hialuronic (minim 10%) . Colagenul de Tip II (10% Acid Hialuronic) este compus din optsprezece aminoacizi, dar procentul și greutatea moleculară a fiecărui aminoacid este diferit fata de cele găsite în tipul I & III. Este scăzut în hidroxiprolinei și nu conține hidroxilizină, ceea ce îl face potrivit pentru proprietățiile țesutului cartilajului.
Colagenul de Tip II(10% Acid Hialuronic) este derivat din colagenul hidrolizat obtinut din cartilajul sternului puilor tineri. Este o substanță alimentara sigura si eficienta ,obtinuta in conditii de siguranta printr-un proces de fabricare la temperatura scazuta. Acest proces de fabricație asigura menținerea unei structuri cu greutate moleculară mică, care permite asimilarea maximă și asigură cel mai înalt grad de activitate biologică în interiorul corpului. Aminoacizii cu lanț lung sunt lăsati în stare naturală ceea ce permite recunoasterea precisa a codului genetic de catre enzimele corpului.Acest lucru permite o eficienta maxima in mentinerea sanatatii cartilajului.Colagenul de Tip II (10% Acid Hialuronic) este un performant si bogat complex hyaluro-colagenic, cu eficienta de aproximativ 93% in Coxartroza si Gonartroza.
Glucozamina este un zahar format în mod normal din glucoză. Acesta este punctul de plecare pentru sinteza multor macromolecule importante, printre care: glicoproteine, glicolipide și glicozaminoglicani (mucopolizaharide). Aceste macromolecule alcatuiesc multe dintre țesuturile organismului, inclusiv: membranele de baza, membranele mucoase din tractul digestiv si respirator, lichidul sinovial din articulații.
Un deficit de Glucozamina poate reduce rata de producere a acestor macromolecule importante, conducând astfel la slăbirea tesutului. În anumite cazuri de traumatism a țesutului, cantitatea de glucozamina sintetizata în mod normal de către organism este insuficientă. Țesuturile care conțin aceste macromolecule includ tendoanele si ligamentele, cartilajul, lichidul sinovial, membranele mucoase, mai multe structuri la nivelul ochiului, vaselor de sange si valvelor cardiace.
Sulfatul de Glucozamina este una dintre substanțele chimice biologice principale care formează componentele de amortizare din lichidul articulatiilor și a țesuturile înconjurătoare. Sulfatul de Glucozamina și macromolecule sale asociate ajuta ca lichidul sinovial din articulatii si vertebre sa fie gros si elastic.
Țesuturile din articulații se pot deteriora în cazul în care lichidul sinovial lubrifiant din spațiile articulatiilor devine subțire și apos. Functia de amortizarea normala este pierduta și, prin urmare, oasele si cartilajul se freaca unele de altele în interiorul articulatiei.Slabirea burselor din cartilaj( bursa este un sac cu lichid care protejeaza capetele articulare ale oaselor si se suprapune sau intre oase si tendoane , piele.Acesti saci sinoviali sunt plini cu o cantitate minima de lichid pentru a facilita miscarea in timpul contractiei musculare) poate determina deasemenea ca tendoanele sa se loveasca de marginile dure ale oaselor , crescand riscul ca cartilajul sa se deterioreze, cauzand astfel probleme la mobilitate si flexibilitate. Aceste probleme pot să apară, de asemenea, la coloana vertebrala unde vertebrele individuale sunt stivuite una peste cealaltă, separate doar de discul amortizare. Spațiul dintre vertebre este locul din care multi nervi părăsesc măduva spinării - crescând astfel importanta fluidului de amortizare. Orice leziune a acestei parti a spatelui poate face ca cartilajul gelatinos să se înmoaie. Când se întâmplă acest lucru apare presiunea pe nervi, cauzand deteriorarea si pierderea functiei nervoase. Sulfatul de glucozamina ajută la creșterea grosimii materialului gelatinos, ducand la marirea suportului pentru articulații și vertebre.
Sulfatul de glucozamina, care se gaseste in mod natural in concentratii mari in structura articulatiilor, este un remediu eficient impotriva cauzelor si simptomelor osteoartritei.S-a demonstrat ca Sulfatul de glucozamina protejeaza impotriva distrugerii articulatiilor și este utilizat în mod selectiv de către țesuturi le cartilajului , exercitând un efect de vindecare puternic asupra simptomelor artritei.
2.SULFATUL DE CONDROITINA
Condroitina intra in alcatuirea cartilajului articular.Cartilajul se comporta ca un tampon intre oasele ce formeaza articulatiile.
Sulfatii de Condroitina sunt glicozaminoglicani (GAG), care se găsesc în mod natural în organism și sunt importanti în menținerea elasticității și integritatii multor tipuri de țesuturi, inclusiv ale tesuturilor conjunctive si ale peretiilor vaselor de sange.
In cartilaj Sulfatul de Condroitina atrage și retine apa cu sarcini electrice negative, oferindu-i astfel cartilajului elasticitatea și hidratarea necesara. Într-o anumită măsură, sulfatul de condroitina este prezent în toate tesuturile organismului, inclusiv in unele tesuturi conjunctive moi- tendoane si ligamente -,precum in piele și în vasele de sânge.
Solicitarile repetate ale articulatiei pot provoca slabirea si deteriorarea cartilajului, conducand la disconfort și mobilitate redusă. Oasele pot chiar sa ajunga in contact unele cu altele,determinand „frecarea os pe os”. Cartilajul se regenereaza singur foarte incet, din cauza rezervei sarace de nutrienti și a faptului că articulatiile au rareori timp sa se odihneasca.
Sulfatul de condroitina este esențial pentru creșterea si regenerarea cartilajului. Acesta este produs de celulele cartilajului numite "condrocite", dar procesul de producere scade o data cu inaintarea in vârsta și este, de asemenea, perturbat de stres sau ranire. Fără suficient sulfat de condroitina, integritatea cartilajului scade serios.Sulfatul de condroitina este, de asemenea, necesar pentru a menține sub control enzimele distructive, pentru ca acestea să degradeze prematur cartilajul sănătos.
Studiile au demonstrat ca sulfatul de condroitina ca si supliment este foarte bine absorbit și utilizat de catre organism pentru a menține și repara cartilajului articular. De asemenea sulfatul de condroitina ca si supliment alimentar are rol in activarea producției naturale a sulfatului de condroitina și a altor proteine necesare pentru a construi cartilaj sănătos nou.
Sulfatul de Condroitina este, de asemenea, o componentă a peretilor vaselor de sange si astfel este important in mentinerea sanatatii sistemului vascular. In plus, este cunoscut pentru activarea lipoproteinei lipaza in celulele endoteliului capilar, care ajută la metabolizarea lipidelor din sânge.
Studiile au demonstrat eficacitatea suplimentului sulfatului de condroitina in vindecarea tesuturilor conjunctive și a altor țesuturi care au fost ranite sau deteriorate din cauza alimentatiei neadecvate, a îmbătrânirii sau anumitor medicamente si boli. Sulfatul de Condroitina poate fi, de asemenea, folosit in mentinerea sanatatii sistemului vascular.
3.ACIDUL HIALURONIC
Acidul hialuronic este prezent in mod natural in toate organismele vii si este o componenta universala a spatiilor dintre celulele tesuturilor corpului.
Acidul hialuronic a fost descoperit in 1934. Numele sau reflecta natura sa transparenta (cuvantul grecesc pentru sticla este hyalos).Este un compus principal al organismului cu rol in retinerea apei in tesutul conjunctiv, piele si organe. Acesta este o componenta a colagenului si poate fi derivat si concentrat din colagen. Acidul hialuronic este totusi creat si degradat mult mai repede in organism decat majoritatea compusilor. Pe masura inaintarii in varsta scade capacitatea corpului de a produce acid hialuronic. Procesul imbatranirii este strans legat de aceasta deficienta a acidului hialuronic.
Acidul hialuronic (de asemenea denumit Hyaluronan sau in romaneste Hialuron) este o componenta esentiala a tesutului conjunctiv care are rolul de a amortiza si lubrifia.
Acidul hialuronic se gaseste in tot organismul in cantitati mari, inclusiv in multe dintre locurile afectate de unele dintre afectiunile tesutului conjunctiv (articulatii, valve cardiace, ochi). In tulburarile tesutului conjunctiv sunt deseori intalnite anomalii ale acidului hialuronic. Aceste anormalii biochimice exista la majoritatea indivizilor care sufera de conditii care implica tesuturile conjunctive, cum ar fi prolapsul de valva mitrala, osteolartritele si keratoconul. De ani de zile, medicii au folosit o forma injectabila de acid hialuronic in timpul interventiei chirurgicale pentru tratamentul ochilor si articulatiilor dureroase (in mod normal, lichidul sinovial are o concentratie ridicata de acid hialuronic, dar in anumite boli aceasta scade si apare durerea articulatiilor). In prezent, cercetatorii au dovedit ca administrarea pe cale orala a acidului hialuronic este mult mai eficienta pentru mentinerea sanatatii pielii, ochiilor si articulatiilor. In plus, acidul hialuronic ajuta la reversibilitatea intregului sistem degenerativ sau a imbatranirii. Acidul hialuronic contribuie la lubrifierea si la mentinerea functiei normale, de amortizare, a articulatiilor, absenta lui conducand la uzura tesuturilor prin frecare.Cea mai evidenta consecinta este lipsa lubrefierii incheieturilor care conduce la frecarea “os-pe-os” conducand la macinarea oaselor insotita de dureri articulare.
Peste 80% din persoanele peste virsta de 50 de ani sufera intr-un fel sau altul de Artrita.
Acidul Hialuronic este implicat in hidratarea tesuturilor, iar acest lucru ajuta atat la transportul substantelor nutritive in corp, cat si la detoxifierea acestuia.Acidul hialuronic ajuta la refacerea si la regenerarea celulara si previne degradarea prematura a tesuturilor.
Asigurarea unei cantitati optime de acid hialuronic determina si mentinerea unei cantitati optime de colagen in tesuturi, ajutand, de asemenea, la sporirea efectului antiaging. La nivelul articulatiilor, mentine elasticitatea si supletea cartilajelor actionand totodata si ca un "lubrifiant".
Lipsa acidului hialuronic conduce si la alte afectiuni in afara de artrita si osteoartrita cum ar fi: prolapsul valvei mitrale a inimii. Lipsa acidului hialuronic conduce la afectiuni ale retinei ochiului (detasarea retinei), contractii musculare, rahitism scheletic, glaucom, keratoconus, fibromialgie, acrogeria (ridarea premature a pielii), sindromul imbatranirii premature, hernii, imbatrinirea cartilajelor. Acidul hialuronic a fost denumit “cheia de la fântâna tineretii” deoarece s-a constatat ca persoanle care consuma mari cantitati de acid hialuronic au un grad de enduranță a sănătății mai ridicat.
Efecte benefice:
- Efect cosmetic: Hidratarea pielii dinspre interior spre exterior, rectificind astfel ridurile;
- Efect anti-artritic: Lubrifica articulatiile in special genunchii si şoldurile;
- Efect rejuvenant, anti-imbatranire: pentru barbatii si femeile intre 30 si 40 de ani care incep sa vada semnele imbatranirii.
.
Sugestii de utilizare
Luati 2 capsule pe zi, sau la recomandarea unui medic de îngrijire a sănătății. Se administreaza cu un pahar de apă, cu sau fără alimente.
Artrita cronica, Coxartroza: cate 2 capsule de 3 ori pe zi timp de 10-15 zile (poate fi asociat si cu Colagen din Somon 1-2 capsule de 3 ori pe zi sau cu Glucozamina 500 mg, 1 capsula de 3 ori pe zi).
Anti-Rid: Efecte rapide: 1 capsula de 3 ori pe zi de preferinta asociata cu 1 capsula de 3 ori pe zi de Colagen din Somon.
Alte ingrediente
Pudră de orez, capsula vegetariana, stearat de magneziu (sursă vegetală).
Conţine numai ingredientele enumerate.
Avertismente
Nu este potrivit pentru vegetarieni.
Valoare portie Valoare zilnica
BioCell Collagen II, providing: | 1000 mg | † |
Acid hialuronic | 100 mg | † |
Chondroitin Sulfate | 200 mg | † |
Colagen hidrolizat Tip II | 600 mg | † |
† Valoare zilnica nu este stabilita |
Detalii produs
Produse similare




